nedeľa 11. marca 2018

Na obruse maľované...


Tohtoročná jar prichádza len veľmi neochotne, no zdá sa , že je už konečne  tu a každý aj ten najštrbavejší slnečný úsmev vo mne vyvoláva tvorivú jarnú náladu . Zmena ročného obdobia je  signál na zmenu a tak  cez víkend som definitívne odpratala všetky zimné dekorácie a začala s jarným ladením.  Chýbal mi však nejaký obrus  na stôl. Na blogoch šikovných vyšívačiek som videla krásne predlohy , ale keďže na toto mi chýba trpezlivosť , tak som si obrus namaľovala. Inšpiráciu som čerpala ako vždy na kreatívnom kurze.


Kvety sú pre mňa najkrajšou dekoráciou počas celého roka , dokážu prežiariť miestnosť a vniesť pozitívnu energiu.  Škoda len, že tieto jarné vo vnútri   dlho nevydržia, ale keďže som ich skombinovala so skalnými ružami, tak po odkvitnutí ich len opatrne vytiahnem z machu a dekorácia môže fungovať ďalej.


Veľa ľudí sa v tomto období sťažuje na jarnú únavu. Neviem či je to len mýtus alebo skutočnosť, no mňa jar  neskutočne nabíja energiou. Nedočkavo chodím po záhrade a už plánujem čo, kde v túto sezónu zasadím, doplním alebo presadím.  Nazýva sa to vraj záhradný syndróm a je to dosť nebezpečné, hlavne pre peňaženku.  Ak trpíte podobnou diagnózou určite viete o čom hovorím :-).


 Pre romantické duše  znamená  jar  nový začiatok, prebúdzanie, život plný farieb....Pre pragmatikov  alergie a jarná únava .  


A ako je to u vás? Trápi vás jarná únava? Ak áno, aký máte recept na jej prekonanie ?


19 komentárov:

  1. Moni, máš moc krásné jarně nadekorováno! Mě čeká ještě výměna zimních truhlíků (mytí oken nepočítám :o)), ale doma už mám taky jaro!
    A jarní únava? Jak kdy, to rozmisťování vajíček a zajíčků mě moc bavilo a energií jsem jen sršela. Hodně mi v tom pomáhá sluníčko, když svítí, je mi dobře!
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Helenka. Mytí oken to je tá menej príjemná jarná činnosť:-). Myslím , že slniečko dokáže nabiť energiou každého.

      Odstrániť
  2. Moni, zahradním syndromem trpím taky. Včetně mé peněženky :) Dnes u nás už bylo opravdu jarní počasí, celé odpoledne jsem byla venku....
    Ubrus se ti opravdu povedl! Čím jsi ho malovala?
    Měj se moc hezky, Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Peťka. Obrus som maľovala špeciálnymi farbami na textil. Myslím, že záhradný syndróm sa bude zhoršovať priamo úmerne s narastajúcim počtom slnečných dní :-). Pekný začiatok týždňa.

      Odstrániť
  3. Jarní únavou netrpím, ale nemám ráda když je příliš mnoho za sebou takových šedivých dní. Jarní slunce mne nabíjí a při letním sluníčku si lebedím.
    Ubrus se Ti povedl, vypadá moc dobře.
    Hezké dny přeji!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Hanka. Snáď už tie šedivé dni čoskoro skončia a naplno nastúpi farebná jar. A nám bude veselo a príjemne. Pekný začiatok týždňa.

      Odstrániť
  4. Moni, jarní únavou netrpím, přesto posledních pár dní cítím, že bych usnula v jakoukoliv chvíli. Naštěstí je tu sluníčko a to mne spát nenechá. Dnes práce na zahrádce, úžasný relax.
    Ubrus jsi zvládla nádherně a máš už krásně, Velikonočně, nazdobeno. A kraslice jsou také povedené.
    Hezký týden přeji. D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Dáška. Kraslice nie sú moja práca, robila to moja teta, ktorá takéto skvosty robí pre UĽUV. Pri práci na záhradke dokážem aj ja úžasne zrelaxovať. Prajem pekný začiatok týždňa.

      Odstrániť
  5. Dneska jsem narazila na první včeličku, stromy pučí a je 13°C. Jaro je tu a moc se mi to líbí (jen mám dojem jestli tu není příliš brzy). Jarní únavu nepociťuji, plánuji na zahradě jako ty a pomalu nevím, co dřív. :-) I to mytí oken mě dnes tolik bavilo!
    Ubrus se ti moc povedl. Ten přechod ze žluté do bíla vypadá efektně.
    Přeji ti krásný večer, Moni.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Dý. Keď je vonku slnečno,tak sa asi lepšie prekonáva aj tá nechuť k umývaniu okien. No a záhradka, veru je tam čo robiť.

      Odstrániť
  6. Krásny obrus! Kedysi som vyšívala, tak mám zásoby:-)) A jarná únava ma obchádza, mám jar rada. Prekrásny týždeň prajem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Anka. U všetkých vyšívačiek obdivujem tú úžasnú trpezlivosť, ktorú ja akosi nemám:-(. To je fajn, že jarná únava u teba nemá šancu.

      Odstrániť
  7. Moni, krásná jarní výzdoba. Ubrus se ti moc povedl a s tulipány tvoří nádherný pár! :-)Také potřebuji sluníčko, nabíjí a mám chuť do práce. Včera jsem zahlédla první odvážné včelky. Přeji pěkný den (u nás tedy pošmourno, ale nevadí, mám doma nějaké resty, tak ať je splním, než vylezu na zahradu. ;-)).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Dagmar. Dúfam, že sa ti podarilo dnes splniť všetky resty doma a aj niečo porobiť na záhradke. Pekný deň.

      Odstrániť
  8. To je vyborny napad, Moni. Taky nevysivam, ale tohle by slo:-). A moc se mi libi svicky ve skorapce:-). Hezky den. M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Marcelka. To aranžovanie do machu som trošku odkukala od teba :-).

      Odstrániť
  9. Vzhledem k věku je to skoro nepochopitelné, ale jarní únavu nemám, zahradnický syndrom znám dobře. O letním zahradničení už mám jasno a moc se na to těším. U Tebe je jaro v plném proudu, moc hezká výzdoba, fakt 😃😃

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu. To je úplne úžasné, že jarná únava u teba nemá šancu. Na letnú záhradnícku sezónu sa veru teším aj ja.

      Odstrániť
  10. Oj, Monika, u teba to vonia jarou, ale to čo je von sa na jar vôbec nepodobá!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že ste si našli čas pridať komentár k tomuto príspevku. Monika