nedeľa 12. novembra 2017

Hokkaido cupcakes s gaštanovým pyré a tvarohovou penou


Keď som piekla tieto koláčiky, vonku vládlo typické novembrové počasie. Hustá hmla, zaslzené nebo a nepríjemný vietor naháňajúci popadané lístie na záhrade. Nuž počasie ako stvorené na  domácu pohodu, ku ktorej  celkom prirodzene patrí aj nejaká  dobrota. Napríklad tieto jesenné cupcakes z hokkaido tekvice s gaštanovým pyré  a tvarohovou penou. 


Na hokkaido cupcakes budeme potrebovať: 1  hokkaido tekvicu , 175 ml slnečnicový olej, 175 g cukor, 3 vajcia, 1 lyžičku vanilkového extraktu, nastrúhanú kôru z jedného pomaranča, 2 lyžičky mletú škoricu, 200 g hladkú múku, 1,5 lyžičku kypriaceho prášku, 1 lyžičku jedlú sódu, 250 g gaštanové pyré.
Na tvarohovú penu potrebujeme 250 g jemného tvarohu (nie hrudkového), 85 g práškového cukru a 250 ml smotany na šľahanie
Na posypanie za hrsť mandľových lupienkov.

Hokkaido tekvicu nakrájajte a dajte upiecť do rúry. Keď je mäkká, rozmixujte ponorným mixérom do hladka, ak by bolo pyré pri mixovaní veľmi husté, môžete priliať za lyžicu vody. Ku 200 g pyré   pridajte olej,  cukor, vajcia, vanilku a  šľahajte, aby sa všetky ingrediencie dobre spojili. Prisypte škoricu, nastrúhanú kôru z pomaranča,  múku s kypriacim práškom a sódou. Všetko zľahka premiešajte. Cesto rozdelte do 1/2 výšky formičiek na muffiny . Z gaštanového pyré urobte gulôčku a vložte na cesto do prostriedku , jemne zatlačte do cesta. Zalejte cestom asi do 3/4 výšky formičky. Pečte približne 25 minút. 


Nechajte vychladnúť a medzi tým si pripravte tvarohovú penu. Do tvarohu zamiešajte cukor, smotanu vyšľahajte do tuha a potom ju opatrne vmiešajte do tvarohu. Cukrárenským vrecúškom nastriekajte penu na vychladnuté koláčiky.  Mandľové lupienky opražte na sucho na panvici a posypte nimi cupkaces. A je hotovo.




 Naše jesenné dekorácie sú chudobnejšie o ďalšiu tekvicu , ale na koláčikoch sme si  skvelo pochutili. 

Majte krásne dni 




5 komentárov:

  1. No ty jsou:-)...vypadají báječně a určitě i tak chutnají:-)))Eva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Evka. Všetky sa zjedli, tak zrejme chutili. :-)

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Ďakujem, Danka. Luxus, neluxus, zjedli sa všetky :-).

      Odstrániť
  3. Moni, vypadají moc dobře a určitě i skvěle chutnají. Krásně nafoceno.
    Přeji hezké dny. D.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že ste si našli čas pridať komentár k tomuto príspevku. Monika