piatok 21. decembra 2018

Špaldové vianočné koláčiky s matcha čajom



Tento rok koláčiky v  trošku  zdravšom prevedení , zo špaldovej múky. Cesto na zelené stromčeky je prifarbené čajovým práškom matcha tee. Prikladám recept, aj keď predpokladám, že už všetky máte dávno napečené:-).

300 g hladká špaldová múka, 200 g maslo, 100 g práškový cukor, vanilkový cukor, 2 žĺtky, nastrúhaná kôra z biocitróna, 2 lyžice matcha zeleného čajového prášku, na ozdobenie strúhaný kokos a trošku bielkovej polevy. Z uvedených surovín (okrem čaju) spracujeme cesto, ktoré necháme hodinu odpočívať v chlade.  Rozvaľkáme a najprv vykrajujem kolieska. V kolieskach potom vykrojíme  stromček. Do povykrajovaného "stromčekového" cesta zapracujeme matcha čaj, rozvaľkáme a opätovne vykrojíme stromčeky, ktoré vložíme do prázdneho "stromčekového" otvoru v koliesku. Pečiem na 150 stupňoch.


Z rovnakého cesta sú aj tieto čokoládové sušienky . 




 Prajem vám krásny predvianočný víkend.

11 komentárov:

  1. Monika, veľmi zaujímavé koláčiky ... potešia oko a určite aj dobre chutia. Páčia sa mi aj tie čokoládové ... Matcha čaj nekupujem, tak ich asi nevyskúšam. Má ten stromček aj charakteristickú chuť po čaji ? Ale keď tak rozmýšľam, mohla by som cesto zafarbiť aj iným farbivom, napríklad kurkumou, cvikľovou šťavou, alebo aj štipkou potravinárskej zelenej farby ... ale to už vymýšľam ... to by už bol celkom iný recept ... však ? Pozdravujem a tiež prajem krásne, skoro už vianočné dni. L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moniko, dobroty vypadají profesionálně a zvou k nakousnutí. Krásné dny a nechť se vše daří tak jak má přeje z celého srdce Diana

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moni, to je nádhera.....originální koláčky i ty sušenky (moc pěkná razítka)Máš dokonale napečeno. Hezký poslední adventní víkend. My vyrážíme do Prahy do divadla.Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Moni, to je taková nádhera. Stromečkové koláčky jsou dokonalé a asi pěkně pracné. A ty čokoládové, to je pecka. To máš formičky na čokoládu?
    Přeji krásný víkend. D.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nádherně vánoční je to!
    Krásné Vánoce!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Moni, vše máš sladěné, dokonalé. :-)
    Pohodové vánoční svátky a do nového roku hlavně hodně zdraví!
    D. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Koláčiky vyzerajú pekne a určite aj skvelo chutili. Ja so s matcha piekla muffiny a sušienky, ale aj tie Tvoje koláčiky sma zaujali.
    Prajem ešte pohodové dni,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Moni, jsou to nadherne kousky, musely dat dost prace! Preji hezky zaver roku. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Moni, škoda zjesť. Nádhera!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Moniko koláčky jsou úžasný. Sušenky s čokoládou mám moc ráda.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že ste si našli čas pridať komentár k tomuto príspevku. Monika