utorok 10. januára 2017

Malé zázraky všedného dňa



Mnoho ľudí v dnešnej dobe hľadá čo najexotickejšie miesta na cestovanie, chce vidieť a navštíviť neznáme ďaleké destinácie, chce prežiť niečo nevídané a pritom si nevšíma  krásy a zázraky prírody, ktoré má možno rovno pred nosom. Uverili sme reklamám, že za zázračnými a krásnymi  miestami musíme cestovať cez polovičku zemegule a zabudli sme vidieť krásu v našom okolí.


Všade okolo nás je veľa krásnych vecí, ktoré môžeme objavovať a tešiť sa z nich. Stačí len chvíľočku  postáť, zahľadieť sa správnym smerom a vychutnávať si tajomstvá, ktoré nám svet ponúka.

"Nie sú sivé dni, sú len unavené oči, ktoré nechcú vidieť ich sviatočnosť." Ján Werich

Vidieť krásu vo všedných maličkostiach a tešiť sa z toho je umenia, ale dá sa to naučiť. Skúste si dať za úlohu, že každý deň si všimnete aspoň jeden pekný strom, kvietok, budovu alebo zaujímavého človeka. Ak si dokážete aj malé veci vychutnávať, vaše dni budú krajšie,váš život bude bohatší a možno nebude plynúť tak rýchlo a jednotvárne.

To všetko vám zo srdca prajem   




3 komentáre:

  1. Moje slová. Tiež si rada všímam veci okolo seba a vidím v nich krásu, ktorú si mnohí vôbec neuvedomujú. Zisťujem, že váš blog vznikol tiež iba v tomto roku. Páči sa mi, aj keď som ho zatiaľ prešla iba zbežne. Zistila som, že som už na ňom nedávno bola, ale vôbec netuším, odkiaľ som sa k vám vtedy dostala.
    Pekný večer!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za milé slová a budem veľmi rada, keď opäť na môj blog zavítate.

      Odstrániť

Ďakujem, že ste si našli čas pridať komentár k tomuto príspevku. Monika