pondelok 16. októbra 2017

Milujem jeseň


Jeseň je moje najobľúbenejšie ročné obdobie.  Príroda hýri nádhernými  farbami, pod nohami šuští opadané lístie, babie leto  ponúka  príjemné  slnečné lúče. Jeseň je aj obdobie, keď si môžeme naplno vychutnať domov. Oproti letu, kedy sme viac rozlietaní a rozcestovaní, na jeseň  a v zime sa akoby viac usadíme doma, máme viac času na rozhovory, nové filmy, neprečítané knihy a časopisy. 
Milujem ten pocit, keď vonku vystrája vietor a sychravé počasie a ja sa môžem v teple domova s knižkou v ruke zababušiť do mäkkej deky, popíjať bylinkový čaj, zapáliť sviečku a vychutnávať si všetkými zmyslami túto pohodu. A je tu ešte burčiak, lokše a hokkaido polievky, dobroty, ktoré dopĺňajú tento jesenný čas. Proste jeseň je geniálna pre dušu aj telo. 












A ako to máte vy? Patrí jeseň k vašim favoritom alebo vo vás vyvoláva  skôr smutné nálady?


20 komentárov:

  1. Moniko, jsem jako podzimní počasí, trochu proměnlivá a barevná zároveň. Nálady mám silně spjaté s počasím, které právě panuje. V zásadě miluji barevný podzim, v lese, šustění listí pod nohama, barvy javorů a vůni hub, ale pokud je sychravo, zima, mlhy a brzo tma, tak i já pociťuji chmury a vysloveně se mi po létu a teplu stýská. Takže mám takové "různé" podzimní pocity a nálady.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, Dianka, jeseň je pekná keď je slnečná a sychravé počasie môže vyvolať pochmúrne nálady. Verím, že ešte si chvíľu užijeme babieho leta a nepríjemné pocity nás budú zďaleka obchádzať. Ďakujem za návštevu.

      Odstrániť
  2. Krásne napísané, až som sa tak v myšlienkach do tej deky zababušila :-) Samozrejme krásne fotky, ako vždy. Užívaj si farby a krásy tohto obdobia. Ana

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem Anka. Aj Tebe prajem príjemné jesenné dni.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Milá Moniko, bohužel podzim je mé nejméně oblíbené roční období. Může za to především tma, která se ještě zvýrazní po změně času. Ale oceňuji krásné podzimní barvy přírody, jak je ostatně vidět i na Tvých fotkách. Míša

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nuž rýchle stmievanie je tá menej príjemná stránka jesene a zimy, ale zase môžeme sa venovať činnostiam, na ktoré nemáme počas leta času a hlavne môžeme sa už začať tešiť na Vianoce :-).
    Ďakujem za návštevu.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Podzim mam moc rada a souhlasim, ze je to fajn obdobi plne barev, taky mam rada i ty sychrave dny, ale nemene si uzivam i dny babiho leta:-). Hezke odpoledne. M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že v každom ročnom období sa dá nájsť niečo pozitívne, dokonca aj v tých sychravých dňoch. Ale babie leto je samozrejme oveľa príjemnejšie. Ďakujem za návštevu a prajem všetko dobré.

      Odstrániť
  7. Monika, presne toto mám rada aj ja. Mám rada, keď to vonku píska vetrom, dokonca aj jesenné dažde milujem, viem si užívať sucho a teplo a dobrú spoločnosť,(kniha, vyšívanie, ale stačí aj manžel v dobrej nálade :-)
    Máš nádhernú výždobu!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Danka. Veru aj manžel v dobrej nálade môže spríjemniť sychravé jesenné dni :-).

      Odstrániť
  8. Moni, čo sa týka ročných období, tak my to máme už ujasnené. :):)
    Ďakujem za pochvalu mojej zelene. Máš veľmi peknú výzdobu, nafotené perfektne, ako vždy. Takže krásne jesenné dni prajem. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Danka.U teba je to tiež veľmi pekné.

      Odstrániť
  9. Moniko, krásné fotečky - barvy podzimu jsou prostě nádherné.
    Krásné dny.
    K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Katka. Myslím, že tou farebnosťou sa jeseni nevyrovná žiadne iné ročné obdobie.

      Odstrániť
  10. Milá Monika, jeseň je nádherná rovnako ako tvoja jesenná dekorácia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Zlatka, za pochvalu aj návštevu môjho blogu.

      Odstrániť
  11. Moniko je vidět, že miluješ barvy podzimu a umíš je využít a kombinovat. Moc pěkná výzdoba.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ďakujem Alenka, za pochvalu aj návštevu môjho blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Práve som objavila tento milý blog plný farieb ....som jesenné dieťa ale čím som staršia tým radšej mám teplé leto ....
    kde sa prosím dajú zohnať semená takých farebných dyní?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Irenka, ďakujem za slová chvály, potešili. Tie dyne sú keramické.

      Odstrániť

Ďakujem, že ste si našli čas pridať komentár k tomuto príspevku. Monika