streda 15. marca 2017

Kúpele Piešťany


Víkend sme strávili v centre kúpeľníckeho sveta, v Piešťanoch. Vychutnali sme si  relax v  termálnej vode a skúsili sme aj známe piešťanské  bahno. Aj keď počasie bolo dosť veterné , neodradilo nás to od prechádzky po parkoch na kúpeľnom ostrove. V hlavnej sezóne je tu zvyčajne veľmi živo, vraj nie je problém stretnúť aj nejakú celebritu . 

Typický symbol Piešťan bronzová socha "barlolámača".

V hoteli Thermia Palace sa  údajne  pred sto rokmi rozhodovalo o ďalšom vedení prvej svetovej vojny. Stretli sa tu  traja cisári : Bulharský cár Ferdinand I. Coburg,  rakúsko - uhorský cisár Karol I.Habsburský a nemecký Wilhelm II. Stretnutie sa uskutočnilo  na tomto mieste preto, lebo bulharský cár  absolvoval v Piešťanoch liečený pobyt .V hoteli mal zriadený  svoj vojnový generálny štáb a vlastný poštový úrad.

Základnými prírodnými liečivými zdrojmi piešťanských kúpeľov sú sadrovo-sírna termálna voda s teplotou 67-69 stupňov C  a liečivé sírne bahno.

Príjemné zákutia parkov na kúpeľnom ostrove.


Cisárovná Sisi tu má bustu, napriek tomu, že v Piešťanoch nikdy nebola.





Prechádzka po piešťanských parkoch. Nájdete tu nie len pokoj, ale aj jazierka s leknami,  vzácne  a cudzokrajné dreviny.



Najstarším kúpeľným domom sú Napoleónske kúpele vybudované priamo nad liečivými prameňmi.




Výborný relax, oddych a príjemné procedúry. 



2 komentáre:

  1. Krásné fotky, muselo tam být nádherně :) Pěkný den, M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, Majka, dobre bolo a hlavne kľud, keďže ešte nie je hlavná sezóna.

      Odstrániť

Ďakujem, že ste si našli čas pridať komentár k tomuto príspevku. Monika