K tomuto receptu ma inšpiroval zabudnutý balíček mrazených ostružín z minulého leta, ktorý som našla v mraziaku. Najprv som rozmýšľala upiecť nejaký ovocný koláč, ale keďže jarné slniečko ma lákalo vonku, rozhodla som sa pre jednoduchšiu variantu.
Akurát som sa trošku pohrala s ovocným želé pre zaujímavejší efekt a pridala jemný tvarohový krém.
Tu je recept, na ktorý budete potrebovať:
Akurát som sa trošku pohrala s ovocným želé pre zaujímavejší efekt a pridala jemný tvarohový krém.
Tu je recept, na ktorý budete potrebovať:
400 g mrazených ostružín (alebo iného bobuľového ovocia)
20 g plátkovej želatiny
250 g jemný tvaroh
250 g smotanu na šľahanie
Ostružiny som zaliala 100 ml vody, pridala 2 lyžice cukor a nechala trošku povariť. Medzitým som si pripravila želatinu. Želatinové plátky som zaliala 10 lyžicami vody a nechala asi 10 minút napučať. Potom som to za stáleho miešania zahriala a nechala rozpustiť. V žiadnom prípade nevariť. Takto pripravenú želatinu som naliala do rozvarených, nie veľmi horúcich, ostružín a dobre premiešala. Jednu lyžicu želatiny som si odložila na tvarohový krém. Ešte teplé želé som naliala do pohárikov, ktoré som trošku naklonila a nechala v tejto polohe zatuhnúť. Keď želé dostatočne zatuhlo, doplnila som poháre tvarohovým krémom.
Tvarohový krém: Jednu smotanu som dotuha vyšľahala s vanilkovým cukrom (dala som môj domáci) a opatrne vmiešala do tvarohu. Nakoniec som ešte vmiešala zvyšok želatiny . Hotové poháre som nechala hodinku, dve v chladničke.
Tvarohový krém: Jednu smotanu som dotuha vyšľahala s vanilkovým cukrom (dala som môj domáci) a opatrne vmiešala do tvarohu. Nakoniec som ešte vmiešala zvyšok želatiny . Hotové poháre som nechala hodinku, dve v chladničke.
Môžete ozdobiť lístkami medovky a kvietkami z oblátky .
Prajem všetkým veľa jarného slniečka,
Mňam, mňam a krásne dekorácie!
OdpovedaťOdstrániťPá