utorok 30. mája 2017

Trhací chlebík so sušenými paradajkami a rozmarínom


Trhací preto, lebo ho nemusíte krájať , len si z neho jednoducho odtrhávate alebo odštipujete také akurátne kúsky. Na internete som našla kopu receptov , na slano aj na sladko. Mne sa tentokrát hodila slaná verzia, ktorú som si nakombinovala so sušenými paradajkami, rozmarínom a syrom parmezán. A to je ďalšia geniálna vlastnosť tohto chlebíka, že si recept môžete doladiť podľa vlastnej chuti alebo obsahu chladničky.


Recept je naozaj jednoduchý : 375 g hladká múka (dala som 300 g hladkú a 75 g chlebovú), 230 ml vlažné mlieko, 1/2 kocky droždia, lyžička cukru, 75 g maslo, 1 celé vajíčko, soľ, sušené paradajky, rozmarín, parmezán

Urobíme klasické kysnuté cesto, ktoré po vykysnutí rozvaľkáme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme paradajkami, bylinkami a syrom. Cesto nakrájame na štvorce, podľa možnosti rovnaké, čo mne sa celkom nepodarilo, ale tak mierne nedokonalosti sú základom originality :-). Štvorčeky som naskladala tri-štyri na seba a postupne vypĺňala formu. Povrch som ešte jemne posypala zvyšným syrom, nechala asi 20-30 minút podkysnúť. Piekla som v rúre na 150 stupňoch približne 45 minút.


Zvnútra vláčna striedka, zvonku chrumkavá syrová kôrka...tomu sa proste nedá odolať.



Je to fakt veľká dobrota, ako stvorená k letnému podvečernému posedeniu na záhrade pri poháriku dobrého vínka.




Prajem všetkým krásne letné dni


8 komentárov:

  1. Moniko, díky za úžasný recept. Hned bych si kousek utrhla a zapila vínkem.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moni, vyzerá to bombovo. Isto iste vyskúšam. :)Krásna pohodička.
    Zdravím. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Paráda! Určite chutný chlebík, ale to servírovanie, to je krásne!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Danielka, veruže chutný , raz dva bolo po ňom. Ešteže som stihla odfotiť.

      Odstrániť
  4. Moni, recept vypadá báječně, jednoduše a originálně. Určitě vyzkouším. Také jsem pekla trhací chléb, ale ten byl úplně jiný a chutnal taky dobře.
    Přeji krásnou neděli.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že ste si našli čas pridať komentár k tomuto príspevku. Monika